DELEN

Onlangs stuitte wij op een theorie dat Porygon in de buurt van rechtbanken en administratieve gebouwen spawnt. Aangezien wij altijd geïnteresseerd zijn in waar je Porygon kunt vangen in Pokémon GO, hebben we besloten om wat dieper in deze theorie te duiken.

Volgens deze TheSilphRoad post, heeft Porygon sinds de onlangs uitgevoerde migratie update een hele verrassende en specifieke spawn plaats.

Er is een onderzoek uitgevoerd waarbij 2 dagen lang data is verzameld om deze theorie te kunnen verifieren. We kunnen verklappen dat Porygon inderdaad meer spawnt in de buurt van gerechtsgebouwen!

Waar vind je Porygon?

De data die tijdens het onderzoek is verzameld is afkomstig van verschillende desktop trackers (vergelijkbaar met PokeMesh en FastPokeMap). Er zijn in totaal 35 stedelijke gebieden, 16 plattelandsgebieden en 7 stationsgebieden (trein, vliegveld, etc.) onderzocht.

In totaal is er 15 MB aan data verzameld (ongeveer 1250000 spawns) en dat heeft tot de volgende resultaten geleid:

 • Uit deze 1250000 spawns, kwam 378 keer een Porygon tevoorschijn
  • 0,03024% kans dat een Porygon spawnt
 • 291 keer (76,9%) spawnde een Porygon in de buurt van een rechtbank of andere overheidsinstantie
  • minder dan 1 kilometer afstand van de rechtbank
  • betreft alle Porygon spawns
 • Spawn breakdown
  • 291 spawns in minder dan 1 kilometer afstand van een rechtbank/overheidsinstantie
  • 53 spawns in minder dan 5 kilometer afstand van een rechtbank/overheidsinstantie
  • 34 spawns in meer dan 5 kilometer afstand van een rechtbank/overheidsinstantie

Voor de berekening is gebruik gemaakt van OSM (Open Street Map) in combinatie met de volgende tags:

We waren verrast dat de berekeningen met office=government niet overeenkwamen met die van amenity=courthouse. Deze resultaten suggereren dus dat Porygon niet spawnt in de buurt van overheidsinstanties, maar alleen in de buurt van rechtbanken!

Handige tool

Je kunt gebruik maken van deze Open Street Map query om rechtbank gerelateerde locaties bij jou in de buurt te vinden. Het enige dat je hoeft te doen is op “Uitvoeren” klikken in de linkerbovenhoek.

In Nederland zijn niet heel veel van dit soort gebouwen te vinden, dus als je een Porygon wil hebben moet je wellicht naar een andere plaats reizen!

Succes en happy Porygon hunting!

LAAT EEN REACTIE ACHTER