DELEN

Vanaf heden blokkeert Pokémon GO spelers die roottoegang hebben op hun telefoon. De nieuwste update voegt ook het Buddy-systeem, ondersteuning voor Pokémon GO Plus en meer toe.

Pokémon GO root toestel

Het is einde oefening voor root-gebruikers die Pokémon GO willen spelen. Met de nieuwste update worden root/jailbreak-toestellen namelijk niet meer ondersteund. Mogelijk is deze stap gemaakt om spelers die de gps van hun toestel foppen om gyms langs te gaan te stoppen. Menig app om de gps aan te passen heeft namelijk root-toegang nodig om te werken.

Toch zijn veel gebruikte cheats ook werkzaam via het Xposed-framework, waarmee het mogelijk is om root te verbergen voor de app. Gebruikers klagen daarom nu dat de update er voornamelijk voor zorgt dat spelers die hun smartphone geroot hebben, maar niet cheaten, de game nu niet meer kunnen spelen. Deze spelers krijgen nu dit scherm te zien:

pokemon-go-blokkeert-root-telefoon

De update voegt ook functies toe, zoals het Buddy-systeem. Met dit nieuwe systeem kun je een Pokémon aanwijzen als je buddy en die mee op reis nemen. Bij het rondlopen verdien je zo candy voor die specifieke Pokémon, zodat je sneller de benodigdheden voor een evolutie bij elkaar kunt sprokkelen. Deze buddy kun je wanneer je wil omruilen, zodat je candy kunt sparen voor de verschillende zeldzame Pokémon die je hebt.

Daarnaast bied de app nu ondersteuning voor de Pokémon GO Plus-accessoire die later deze maand te koop zal zijn. Met deze armband kun je PokéStops checken en Pokémon vangen die al in je Pokédex zitten. Je kunt je smartphone dus gewoon in je zak houden. Ook zitten er een aantal kleinere verbeteringen in deze update. Zo is de bug gefixt waarin het uitbroeden van een ei geen animatie gaf en is het nu makkelijker om kleinere Pokémon op het scherm te selecteren.

Pokémon GO downloaden

De update voor Pokémon GO wordt nu uitgerold naar de Play Store en App Store. Het kan dus enkele dagen duren tot je de update zelf krijgt. Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie van de app geïnstalleerd hebt staan.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

Download Pokémon GO in App Store (gratis)

2 REACTIES

  1. sorry , maar ik ken dat rootgedoe niet en ik gebruik dat niet en mijn spel is geblokkeerd, wat nu? pech voor mij zeker, dus er zullen nog mensen zijn die dit voorhebben en die het spel net zoals ik spelen zoals het moet. ik heb een samsung s5 dus is zwaar genoeg, wat nu?

  2. Er is gecheat met je account anders wordt je niet geblokkeerd de enige oplossing is verwijder pokemon en maak nieuwe Google account en begin maar weer opnieuw met pokemon

LAAT EEN REACTIE ACHTER