DELEN

In dit artikel ga ik een tip weggeven over hoe je snel Experience Points (XP) kunt verkrijgen. Allereerst zal ik vertellen wat je hier allemaal voor nodig hebt. Daarna zal ik ingaan op de te hanteren werkwijze om in korte tijd veel XP te krijgen.

Benodigheden

 • Een plek met één of twee PokeStops binnen je bereik (meer PokeStops is nog beter!)
 • Lure module en eventueel een Incense
 • Lucky Egg
 • Een aantal Pokémon die je kunt evolueren
 • Genoeg Candy om je Pokémon te kunnen laten evolueren

Werkwijze

 1. Installeer de Lure module in een PokeStop.
 2. Nu komt de belangrijkste stap; Activeer je Lucky Egg. Het Lucky Egg zal er voor zorgen dat je dubbele XP krijgt het komende half uur. Je kunt eventueel ook nog een Incense gebruiken om nog meer Pokémon naar je toe te lokken.
 3. Tik op de PokeStops en geef er een draai aan. Normaal gesproken krijg je hier 50 XP voor, nu krijg je 100 XP.
 4. Door de Lure module en de eventuele Incense, zullen langzamerhand een aantal Pokémon verschijnen. Vang deze Pokémon allemaal. Ook als je ze al in je Pokedex hebt. Normaal gesproken krijg je voor het vangen van een Pokémon die je al hebt 100 XP. Nu zul je dus 200 XP krijgen. Maar dit is nog niet alles! Aan de hand van hoe goed je de Pokeball gooit (Curve, Nice, Great of Excellent) krijg je hier ook nog eens extra XP voor. In ons geval dus ook dubbel! Door de Lure module kunnen ook Pokémon voor de dag komen die je nog niet in je Pokedex hebt staan. Als je zo’n Pokémon vangt krijg je 600 XP, maar omdat wij een Lucky Egg gebruiken, krijgen we 1200 XP!
 5. Als er even geen Pokémon meer zijn die je kunt vangen, kun je in de tussentijd gaan beginnen met het evolueren van je Pokémon. De meest ideale Pokémon die je hier voor kunt gebruiken zijn: Weedle, Pidgey en Caterpie. Bij deze Pokémon kost het namelijk maar 12 Candy om ze te laten evolueren. Als je een Pokémon evolueert krijg je 500 XP, maar in ons geval 1000 XP omdat we een Lucky Egg hebben geactiveerd. Als je een Pokémon laat evolueren in een Pokémon die je nog niet in je Pokedex had, krijg je maar liefst 1000 XP! En in ons geval dus 2000 XP!
 6. Herhaal stap 3 t/m 5 zolang je Lucky Egg nog is geactiveerd.

Door bovenstaande werkwijze te hanteren kun je in korte tijd erg veel XP bij elkaar spelen. Op deze manier ben je dus in no-time een level verder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER