DELEN

Pokémon Go heeft niet alleen ons land veroverd, maar eigenlijk wel de gehele wereld. Elke speler heeft één en hetzelfde doel, de allerbeste zien te worden. Ga op zoek naar de hele lijst aan Pokémon, train ze naar een ongekend level en laat de beste evolueren. Als de besliste favoriet de gym instappen? Daar is wel wat werk voor nodig, de onderstaande tips kunnen het verschil gaan maken.

Tip 1: Candy kan helpen!

Wanneer jij het voor elkaar krijgt om een bepaalde Pokémon binnen te halen, te vangen, dan zal jij beloond worden met drie ‘candy’. Deze snoepjes zijn enkel en alleen voor dat bepaald type Pokémon bedoeld, die jij zojuist gevangen hebt. Deze snoepjes zijn erg handig en essentieel in het spel. Waarom? De candy maakt jouw Pokémon namelijk sterker en het is mogelijk om deze Pokémon te laten evolueren. Geef niet alle snoepjes weer in één keer uit, verzamel deze tot een bepaalde hoeveelheid. Vervolgens kan jij de desbetreffende Pokémon laten evolueren.

Vang jij een Pokémon die jij al had? Dan is het snugger om deze Pokémon (let op, de zwakkere van de twee) naar de zogenaamde Professor Willow te transfereren. Klik op de Pokémon die jij wilt verzenden, ga helemaal naar beneden en druk vervolgens op het knopje ‘Transfer’. Als bedankje zal de Professor één snoepje naar jou toesturen. Bij elke dubbele Pokémon kan jij dus vier snoepjes verdienen in totaal, drie bij vangst en één van de Professor.  Kijk wel goed uit, want de knopjes zitten allemaal erg dicht bij elkaar. Straks klik jij per ongeluk op evolueren, zonde van de snoepjes. Denk dus even goed na, wacht twee seconden en klik vervolgens op het juiste knopje.

Tip 2: Kom tot hulp in de gym

Meestrijden in de gym, een belangrijk onderdeel binnen Pokémon Go. Elke speler kan vechten in één van de gyms, maar dat kan alleen wanneer de speler minimaal level vijf heeft gehaald. Allereerst moet elke speler een team kiezen, één van de drie teams. Vervolgens moet jij een gym te zien veroveren voor jouw team of een gym verdedigen van jouw team. Daarnaast is het mogelijk om te vechten tegen teamgenoten, puur om sterker en beter te worden. Dan zal ook gelijk het level van de desbetreffende gym enorm groeien en minder snel verovert worden door een ander team.

Heb jij een gym tot jouw beschikking en verovert? Dan kan jij gratis spullen winnen, altijd handig in de strijd om de beste te worden en te blijven. Als jij een gym voor minimaal één volle dag in het bezit weet te houden, dan zullen er in de shop enkele leuke cadeautjes te vinden zijn.

Tip 3: Wees slimmer in het gevecht

Besluit jij om eens naar één van de gyms te gaan? Dan is de kans groot dat jij een speler van een ander team zal tegenkomen. Een gevecht is dan ook de logische vervolgstap. Controleer eerst van te voren of de concurrentie bij de gym niet te zwaar is, zou erg zonde zijn namelijk. Bij een gevecht bij Pokémon Go is het slim om te weten, wat jij nu daadwerkelijk moet doen. Een aanval kan gemakkelijk worden gedaan door op het beeldscherm te klikken, een aanval ontwijken kan door op het beeldscherm te swipen. Daarnaast zie je onderin het beeldscherm nog een blauwe balk, deze zal zichzelf opladen. Is de balk helemaal vol? Dan kan jij een speciale en zeer effectieve aanval op jouw tegenstander doen.

Tijdens het spelen van Pokémon Go kan jij verschillende hulpmiddelen vinden, deze kunnen erg belangrijk zijn tijdens gevechten. Het gaat hier om ‘potions’ bijvoorbeeld, om de aangeslagen Pokémon weer op de been te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER