DELEN

Specialisten hebben nieuwe functionaliteiten en items in de broncode van Pokémon GO ontdekt. Dit zou zo maar eens kunnen betekenen dat we binnenkort Pokémon kunnen ruilen. Ook ziet het er naar uit dat we een eigen fort kunnen gaan bouwen.

Pokémon GO wordt niet langer als hype gezien

De hype rondom Pokémon GO is sterk aan het verminderen. Dit blijkt uit recente statistieken van diverse onderzoeksbureau’s. Zo is gebleken dat veel spelers zijn gestopt met spelen, omdat ze uitdagende functies missen in het spel. Het ziet er echter naar uit dat ontwikkelaar Niantic Labs hier verandering in gaat brengen. Dit blijkt uit informatie die in de broncode van Pokémon GO is gevonden.

Nieuwe functies

Niantic Labs gaf direct na de lancering van Pokémon GO te kennen dat zij achter de schermen druk bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe functies. Wat deze nieuwe functies precies in houden, kunnen we nu (gedeeltelijk) antwoord op geven. Fanatieke Pokémon GO spelers hebben namelijk de broncode van het spelletje onderzocht en vonden daarin een aantal verwijzingen naar de nieuwe functies die op korte termijn zullen worden geïmplementeerd door Niantic Labs. De veranderingen zullen we nu met je doornemen.

Drie soorten Incense

Het ziet er naar uit dat er drie nieuwe soorten Incense zullen worden geïntroduceerd; cool, floral en spicy. Wat de daadwerkelijke verschillen zijn tussen deze drie soorten Incense is op dit moment nog niet bekend. Wel hebben wij sterk het vermoeden dat je er een specifieke soort Pokémon mee kunt aantrekken. Spicy voor vuur Pokémon, cool voor water Pokémon en floral voor gras Pokémon.

Daarnaast verwijst de broncode eveneens naar diverse berries, met elk hun eigen en unieke effect.

Fort bouwen

Dit is toch wel een bijzonder stukje code dat is ontdekt. In de broncode wordt namelijk meerdere malen een verwijzing gemaakt naar “Forts”. Het is gebruikelijk dat ontwikkelaars bepaalde termen gebruiken voor concepten die op een later moment een nieuwe naam krijgen, maar wel de originele benaming in de broncode behouden. Dit zou dus zomaar kunnen betekenen dat we hier “gewoon” met Gyms te maken hebben die in de conceptfase “Forts” heetten. Een opvallend detail echter is dat spelers hun Pokémon kunnen terugroepen uit deze zogenoemde “Forts”, terwijl dat op dit moment niet kan met Gyms. Zullen we hier dan toch te maken hebben met een nieuw type gebouw? De tijd zal het uitwijzen.

Legendarische Pokémon

Veel spelers vragen zich af wanneer we eindelijk Mew, Mewtwo, Zapdos, Moltres en Articuno kunnen vangen in Nederland. Het ziet er naar uit dat dit op korte termijn kan! Er is namelijk een nieuwe regel in de broncode gevonden; “Activity_catch_legend_pokemon”. Dit is een variatie op de al bestaande regel “Activity_catch_pokemon”.

Pokémon ruilen

Het ruilen van Pokémon is een optie die momenteel nog niet actief is in Pokémon GO. De ruiloptie is een functie die erg hoog op het verlanglijstje staat van veel spelers. En terecht. In de Pokémon spellen van vroeger was het ruilen van Pokémon een essentieel onderdeel. Niantic Labs had al te kennen gegeven dat deze functionaliteit er aan zit te komen, maar heeft hierbij geen tijdsindicatie gegeven. We zijn er echter achtergekomen dat er nieuwe regels aan de broncode zijn toegevoegd die verwijzen naar het kunnen ruilen van Pokémon; “Trade_search_offer”, “Trade_search_response” en “Trade_search_result”. Dit geeft dus aan dat Niantic Labs achter de schermen druk bezig is met het uitrollen van deze functie.

Vechten met andere trainers

Een traditioneel onderdeel van Pokémon is het vechten met andere trainers. Op dit moment is dit niet mogelijk in Pokémon GO (buiten de Gyms). Hier komt op korte termijn misschien verandering in. Oplettende spelers hebben namelijk het woordje “sfida” in de broncode ontdekt. Dit is het Italiaanse woord voor “uitdagen”. De spelers interpreteren dit als een verwijzing naar gevechten tussen trainers onderling. Dit zou het spel een stuk leuker en uitdagender maken. Het is wellicht een vergezochte connectie, maar laten we hopen dat we binnenkort gewoon tegen elkaar kunnen vechten.

We kunnen concluderen dat Niantic Labs op zeer korte termijn een aantal vette opties gaat toevoegen aan Pokémon GO. Het is niet zo dat alle gevonden stukjes code even overtuigend zijn, maar het is een flinke opsteker dat Niantic Labs er alles aan doet om de wensen van spelers door te voeren in Pokémon GO!

LAAT EEN REACTIE ACHTER