DELEN

Tegenwoordig zie je steeds meer berichten verschijnen over hoe belangrijk IV levels zijn en hoe je deze kunt berekenen. De IV levels zullen ongetwijfeld belangrijk zijn, maar het valt ons altijd op dat mensen die bij een Gym staan als een gek op hun scherm staan te tikken, zonder dat ze ook maar een moment nadenken over de IV levels. Laat staan dat ze de juiste aanvalstechnieken van hun Pokémon optimaal benutten. Dat is best gek, toch?

Battle Girl Gym

Als wij vervolgens een Raticate met een CP van 827 inzetten tegen een Vaporeon van 2115 CP, verklaren ze ons voor gek. Maar waarom eigenlijk? Een Raticate met een Hyper Beam van 120 kan namelijk enorme schade toebrengen aan de Vaporeon. De Raticate zal het weliswaar (nipt) afleggen tegen de veel hogere Vaporeon, maar als wij vervolgens een Victreebel inzetten van +1300 CP met een aanval van 100, dan is het binnen no time gebeurd met de Vaporeon.

Hieronder zullen we aantal aspecten doornemen die belangrijk zijn tijdens Gym gevechten.

Weten wat wél en niet efficiënt is tijdens een Gym Battle

Efficiëntie matrix gym battle

Dodgen tijdens het gevecht

In onderstaande afbeelding kun je zien dat je Pokémon de volle lading over zich heen krijgt als je geen gebruik gemaakt van dodgen. Terwijl het niet heel moeilijk is om een aanval te ontwijken. Uiteraard lukt het niet altijd om een aanval te ontwijken, maar we zullen je zo goed mogelijk proberen uit te leggen hoe je een aanval kunt ontwijken.

Water gras not very effective

Je kunt een aanval dodgen door met je vinger naar rechts te swipen. Dit moet je doen op het moment dat de tekst “X used Hydro Pump” of iets dergelijks in beeld verschijnt. Waarom? Een dergelijke tekst geeft namelijk aan dat de Pokémon van je tegenstander een speciale aanval gaat doen die een hoge damage zal veroorzaken. Het is echter zo met dit soort aanvallen dat het 1 a 2 seconden duurt voordat de aanval daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Van deze seconden moet je dus gebruik maken en de dodge inzetten!

In onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van een dodge. Onze Raticate springt naar rechts en ontwijkt op deze manier de aanval van onze tegenstander. Wat eveneens opvalt, is het gegeven dat de veel zwakkere Raticate meer dan helft van Vaporeon’s HP heeft weggespeeld. Hoe we dit hebben gedaan lees je zo dadelijk onder het kopje “Speciale aanval gebruiken”.

Aanval Dodgen

Geef je sterkste Pokémon een sterretje

Zoals je ongetwijfeld hebt gezien, heeft je Pokémon altijd 2 verschillende aanvallen. De eerste aanval is altijd lager dan de tweede. Oké, dit spreek voor zich! Geef al je Pokémon met een hoge CP én een hoge aanval (55 tot 120) een favorieten ster. De ster kun je in de rechterbovenhoek vinden, zoals te zien is in onderstaande afbeelding.

Favorieten ster Pokémon GO

Het voordeel hiervan is dat je gemakkelijk je Pokémon kunt selecteren als je naar een Gym gaat. Bij het selecteren van je Pokémon kun je normaliter niet eerst hun profiel bekijken, maar omdat we onze sterkste Pokémon een ster hebben gegeven, weten we dus welke Pokémon we moeten inzetten. Erg handig!

Pokémon GO sterren

Speciale aanval gebruiken

Het is je ongetwijfeld opgevallen tijdens een Gym Battle dat er onder je Pokémon een blauwe balk staat. Als deze balk helemaal gevuld is, kun je een Pokémon zijn speciale aanval laten doen. Hier moet je dus zeker gebruik van maken! Met alleen maar de standaard (lage) aanval zul je het Pokémon gevecht niet gemakkelijk winnen.

Onderstaand zie je een voorbeeld van de gevulde blauwe balk.

Pokémon GO blauwe balk

Om de speciale aanval te kunnen doen, moet je je Pokémon ingedrukt houden en vervolgens eventjes wachten. Vervolgens zal de tekst (zoals zojuist besproken onder het kopje over aanvallen dodgen) in beeld verschijnen dat er een speciale aanval wordt gebruikt. Enkele momenten hierna zal de aanval dan ook daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Speciale aanval Pokémon GO

De Pokémon van je tegenstander zal zware schade worden toegedaan door deze speciale aanval. Maar hoe vul je die blauwe balk nu eigenlijk? Dit is heel simpel! Je moet gewoon zo veel en snel mogelijk op je scherm tikken. Je voert dan eveneens de kleine aanval uit. Hierdoor zal de blauwe balk worden gevuld.

De lengte van de blauwe balk kan overigens per Pokémon verschillen. Soms is het 1 lange balk, maar hij kan ook gesplitst zijn in 2 of 3 delen. Dit is bij iedere speciale aanval verschillend.

Aanvullende tip:

Bij het doen van een speciale aanval zal je Pokémon 2 á 3 seconden helemaal stil blijven staan. Hierbij loop je het risico dat je tegenstander veel schade kan toebrengen aan jouw Pokémon. Je kunt dit risico echter op een vrij eenvoudige manier omzeilen. Dit doe je door herhaaldelijk op je scherm te blijven tikken. Je zult nu eveneens kleine aanvallen uitvoeren. Ga hiermee door totdat je tegenstander een speciale aanval gaat doen. Dodge deze aanval en tik daarna direct op je eigen Pokémon. Je tegenstander zal hierdoor zijn oriëntatie kwijt zijn en kan jouw Pokémon dus niet raken. Op dat moment kun je dus gerust even een paar seconden stil staan en je speciale aanval uitvoeren.

Zoals in onderstaande screenshot is te zien maakt de juiste manier van spelen aanzienlijk verschil!

Pokémon GO Gym Battle

Coins claimen

Als je één van je eigen Pokémon in een Gym kunt stallen, vergeet dan niet om je coins en stardust te claimen. Voor iedere Pokémon in een Gym zul je 10 coins en 500 stardust krijgen. Je kunt in totaal in 10 verschillende Gym’s je Pokémon stallen. Iedere 21 uur kun je je coins en stardust claimen. Dit doe je door naar de shop te gaan en rechtsboven op het schild te tikken.

Pokémon GO Coins claimen

1 REACTIE

  1. Prima info, maar er mist een belangrijk detail. Er komt namelijk een soort flits animatie in beeld bij elke aanval van de tegenstander en je moet direct dodgen als je die ziet. Je hoeft dus niet te kijken naar teksten die verschijnen of naar de animatie van de pokemon, maar alleen naar die flits animaties. Je kunt elke aanval dodgen, niet alleen special attacks, dan 1/2/3 keer aanvallen, dodgen, enz.

    Zie deze afbeelding: http://www.imore.com/sites/imore.com/files/styles/larger/public/field/image/2016/08/Pokemon-go-dodge-gym.jpeg?itok=0a55iSKI

LAAT EEN REACTIE ACHTER