DELEN

Bij Pokémon GO staan de Combat Points gelijk aan de kracht van jouw Pokémon. Je kunt in het statusscherm bij iedere Pokémon zien hoeveel CP er is, dat kun je zien aan een halve cirkel met een witte punt. Daarbij geldt dat hoe verder de punt naar rechts staat, hoe sterker de Pokémon is. Bij iedere Pokémon geldt een basiswaarde, sommige Pokémon zijn daarom altijd sterker dan anderen. HP is ook belangrijk. Deze HP geven de levenskracht van een Pokémon aan. Als een Pokémon verwond is tijdens de gym, tijdens een gevecht, dan gaat HP naar beneden. Wanneer de HP op 0 komt, dan gaat de Pokémon terug naar zijn eigenaar. Als HP zakt en hij staat nog niet op 0, dan kun je potions gebruiken om de HP punten terug aan te kunnen vullen. Een Pokémon heeft altijd een eigen basiswaarde CP. Om een voorbeeld te geven heeft de Arcanine een hogere CP dan een Magikarp. Maar dit is wel de helft van het verhaal want er zijn ook andere factoren die een CP bepalen en dat zijn het gewicht en ook de grootte van de Pokémon en je Trainer Level. Let dus goed op want hoe groter een Pokémon is, hoe sterker hij is. In het wild kun je erg grote en ook sterke Pokémon vangen. Het kan ook zijn dat je een paar zwakkelingen vindt. Je kunt dus meerdere Pokémon van een soort vangen tot je een goed exemplaar hebt gevonden.

Trainer Level en CP

Hoe hoger je Trainer Level is hoe groter de CP van de Pokémon die jij kunt vangen. Het is daarom belangrijk dat je de eerste speluren gaat focussen op het zo snel mogelijk verhogen van jouw Trainer Level. Bij de gevechten in de gym zijn de CP ook van groot belang. Hierbij geldt hoe hoger de CP van jouw Pokémon in vergelijking met je tegenstander, hoe gemakkelijker je de tegenstander kunt verslaan. Let dus goed op hoe je gaat spelen en speel tactisch. Je wil natuurlijk dat de CP van jouw Pokémon zo snel mogelijk omhoog gaat. Je wil namelijk ook tegen sterkere vijanden kunnen vechten én winnen! Begin daarom met zoveel mogelijk Pokémon te vangen en kijk dan welke de grootste en de sterkte is. Van daaruit kun je je basis leggen en gaan beginnen. Als je Pokémon gaat vangen krijg je Stardust en Candy. Deze heb jij beide nodig om je CP te verhogen. Daarvoor kun jij een volgend schema gebruiken:

00 tot 20% = 200 Stardust en 1 Candy
21 tot 40% = 400 Stardust en1 Candy
41 tot 60% = 600 Stardust en 1 Candy
61 tot 80% = 800 Stardust en 1 Candy
81 tot 100% = 1.000 Stardust en 1 Candy

Er zijn wel een paar Pokémon waarbij de kosten wat hoger zijn. Een voorbeeld daarvan is Porygon deze heeft op 61% 1300 Stardust en 2 Candy nodig. Als je de CP gaat verhogen, dan verhoog je de grootte en de maximale hoeveelheid HP van een Pokémon. Je kunt ook op een andere manier de CP van een Pokémon verhogen, dat kan door ze te laten evolueren. Let wel goed op want dan verandert het percentage op de meter niet. Maar de Pokémon wordt zelf sterker en dan gaat de basiswaarde omhoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER